Зареждане...

Призьорите от фотоконкурса „Моят лаещ любимец” получиха наградите си на церемония в Приюта за бездомни животни

Призьорите от фотоконкурса „Моят лаещ любимец” получиха наградите си на церемония в Приюта за бездомни животни. Приютът заедно с Община Разград е организатор на фотоконкурса, а партньори са ветеринарните клиники „Фарматийм“, „Ветконсулт“ и „Вивавет“, футболният клуб „Лудогорец“, солетите „Хрус-хрус“ и фирма „Алфа“.

Призьорите от фотоконкурса „Моят лаещ любимец” получиха наградите си на церемония в Приюта за бездомни животни

За малките фотографи, които дойдоха на церемонията, имаше изненада от ПФК”Лудогорец 1945” – тези, които желаеха, получиха билети за мача „Лудогорец” – „Черно море” тази вечер, след който разградският клуб ще получи 11-тата си поредна шампионска купа. Всяко от присъстващите деца получи и по пакетче солети „Хрус-хрус”, а за 17-те призьори имаше грамоти и предметни награди: брандирани артикули на „Лудогорец“, ваучери между 100 и 300 лв. за услуги и продукти от ветеринарните обекти, игри и книги.

Наградите връчиха заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров, футболистът Доминик Янков и управителят на Приюта за бездомни животни д-р Чавдар Черников. Г-н Грънчаров отправи пожелания за още повече успехи към участниците във фотоконкурса, поздрави и техните родители за любовта към животните, в която възпитават децата си. Той изрази задоволство и от големия интерес, проявен към конкурса – 150 малки фотографи от цялата страна изпратиха общо 250 снимки на конкурса. Заместник-кметът Мирослав Грънчаров заяви още, че се надява конкурсът да стане традиционен, тъй като ангажира младите хора към каузите от информационната кампания на Община Разград и Приюта за бездомни животни „Заведи ме вкъщи” и възпитава у тях активна гражданска позиция.

След награждаването малките фотографи и техните родители се разходиха из Приюта, д-р Черников им разказа за начина, по който той и служителите му се грижат за животните, част от децата проявиха интерес да повторят посещението си в Приюта.

Изложба на снимките-победители ще бъде подредена на 4 юни в Градския парк като част от събитията, които Община Разград организира за Деня на детето.

Победителите бяха определени от жури в състав: Радка Минчева – главен експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ в Община Разград; Анита Стефанова – художник и графичен дизайнер и Любомир Коцев – фотограф и графичен дизайнер във в. „Екип 7”.

  • Share