Зареждане...

ПРОГРАМА НА ОБЩИНА РАЗГРАД ЗА РЕГИСТРИРАНЕ НА КУЧЕТА

От началото на годината Община Разград стартира кампания по чипиране и паспортизиране на домашни кучета. Мероприятието е част от програмата на Община Разград за овладяването на популацията на безстопанствени кучета.

Проблемът с безстопансвените кучета няма как да бъде решен без на първо място да се контролират домашните любимци. Процентът на домашни кучета, които не са регистрирани в Община Разград надминава 90, а основният приток на безстопанствени кучета идва точно от липсата на контрол върху домашните кучета.

Кампанията на Община Разград включва чипиране, издаване на международен паспорт на кучето и съответно последващото му регистриране в Община Разград. Всичко това е абсолютно безплатно и единственото нещо, което всеки стопанин на куче, който желае да се възползва от тази кампания е да попълни Декларация за притежаване на куче. Въпросните декларации ще бъдат раздавани от кметовете ( или оторизирани от тях лица) по населени места в общината. Това ще става поетапно. След това всяко населено място в Община Разград ще бъде посетено от екип на Приюта за безстопансвени кучета в Разград, за да бъде извършено и самото чипиране.

До този момент от кампанията имаха възможност да се възползват стопаните в селата Черковна, Островче, Гецово и Мортагоново. Предстоят посещения на Пороище, Ушинци и Радинград, след това са планувани Дряновец и Осенец. Точните дати за всяко населено място ще бъдат съобщавани на стопаните от кметовете на населените места. Предварителна информация ще бъде публикувана и в нашия сайт.

ПРОГРАМА НА ОБЩИНА РАЗГРАД ЗА РЕГИСТРИРАНЕ НА КУЧЕТА

Припомняме, че всеки стопанин по чл. 174 от Закона за Ветеринарномедицинската Дейност е длъжен да си регистрира домашния любимец.

  • Share