Зареждане...

Засаждане на дръвчета

Днес 17.05 - „Приют за бездомни животни и скитащи кучета“ – гр. Разград се сдоби с два красиви японски клена.
Пурпурните листа на кленовете ще радват посетителите на приюта и са подбрани според мястото, където ще бъдат засети.
Дръвчетата са дарени от фирма "Пазарувам Онлайн" ЕООД и са закупени от единствения разсадник в България за японски кленове, който се намира в Разград.

Acer palmatum, наречен японски клен, е вид дървеснo листопаднo растениe, издържащo на ниски температури с естествено разпространение в Япония, Северна Корея, Южна Корея, Китай, Източна Монголия и Югоизточна Русия. Много различни сортове на този клен са избрани и се отглеждат в целия свят заради своите атрактивни листни форми и багри. Японски клен се отглежда в Япония в продължение на векове, а в умерените зони в целия свят от 1800 година. Първият образец на дървото в Англия е пренесен през 1820г.


Засаждане на дръвчета

Напомняме, че приюта има програма "Посети ни", в която всеки желаещ може да се запознае с бездомно куче и да му подари внимание и разходка.
Посещението в „Приют за бездомни животни и скитащи кучета“ към Община Разград се позволява след проведен инструктаж от служителите на приюта с цел гарантиране безопасността и здравето на лицата посещаващи приюта. Какво ви е нужно?
Подходящи дрехи и обувки, нещо за хапване, пийване и много добро настроение!

  • Share